Er du bekymret for et barn eller en ungdom, skal du kontakte barnevernet. Barn og ungdom kan også selv ta kontakt med barnevernet.
Slik melder du til barnevernet
Telefon: 51 20 11 00.
Utenom arbeidstid - akuttberedskap/ vakttelefon: 400 34 573
Politiet: tlf. 02800
Personlig oppmøte: Nesjane 1
Brev: Barneventjenesten i Bjerkreim, Postboks 17, 4384 Vikeså
Du kan være anonym
Du kan velge å være anonym. Barneverntjenesten ønsker likevel helst at du sier hvem du er, fordi det gir saken større troverdighet.
Melde fra til barnevernet
For privatpersoner: Hvis du er bekymret for om et barn får god nok omsorg, bør du melde fra til barnevernet.
Du trenger ikke være sikker på at noe er galt før du melder fra. Når du har sagt fra, er det er barnevernets jobb å vurdere hvordan meldingen skal følges opp. De aller fleste som får hjelp av barnevernet, får hjelpen hjemme. Omsorgsovertakelse skjer bare i de mest alvorlige tilfellene.
Les mer om hvem som har meldeplikt her.
Lenke til Nasjonal portal for bekymringsmelding (privatpersoner)
For offentlig ansatte og fagpersoner med meldeplikt: Alle offentlig ansatte og en rekke yrkesutøvere som arbeider i det private, har plikt til å melde fra til barnevernet i kommunen ved alvorlig bekymring. Denne opplysningsplikten inntrer først i de mer alvorlige tilfellene, når det er grunn til å tro at et barn blir mishandlet eller utsatt for andre former for alvorlig omsorgssvikt, eller når et barn har vist vedvarende alvorlige atferdsvansker.
Lenke til Nasjonal portal for bekymringsmelding (offentlige ansatte)
Hva skjer videre?
Meldingen blir gjennomgått innen en uke. Akuttsaker avgjøres straks.
Barneverntjenesten vil enten starte undersøkelse, eller henlegge meldingen. Undersøkelsen skal gjennomføres så fort som mulig, og senest innen 3 måneder. Undersøkelsen tilpasses sakens alvorlighetsgrad, og skal stå i forhold til meldingens innhold. Barneverntjenesten iverksetter tiltak dersom dette blir konklusjon på undersøkelsen.